Нали това написах, че преди да го почистя имам чувстово че надуваше само на половин бар, след това вече дори на 3-та с 18ките ми присвятква ASR-а по смотания ни асфалт, това беше преди чипа. Разликата беше огромна, аз и геометрията на турбото свалях да почистя, а тя си беше чиста, явно е сменяна турбината.
Известие
Collapse
No announcement yet.
alfa romeo 147 16v 150 запитване
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от bojko_25 Покажи съобщениеЗащото и моя двигател няма вихрови клапи.
Както и да е. Има ли начин да почистя колектора без да го свалям? Със спрей за почистване на сажди гледах по youtube едно клипче как почистват,но дали ще паднат саждите и какво ще стане ако паднат?sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщениеС пластмасовият или металният колектор си?Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 150
Comment
-
Първоначално публикувано от ScuderiaItalia Покажи съобщениеНали това написах, че преди да го почистя имам чувстово че надуваше само на половин бар, след това вече дори на 3-та с 18ките ми присвятква ASR-а по смотания ни асфалт, това беше преди чипа. Разликата беше огромна, аз и геометрията на турбото свалях да почистя, а тя си беше чиста, явно е сменяна турбината.
Как е почисти геометрията на турбото? Сваля ли се лесно?Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 150
Comment
-
Написах ти, че геометрията ми беше чиста и не съм я свалял, явно турбото е сменяно не много отдавна. Колкото до лостчето, не знам и не мога да ти отговоря. Ето го бавнооборотния дизел каква грешка е записал, чух че ставало, когато вземе да влиза в червеното. Това нещо е станало на 2ра със сигурност.Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer
Comment
-
Тука страшни познавачи, на двигатели има. С елементарни познания. Оня знаещия, дето разправя за загуби в трансмисията на бензинов двигател, да си скъса дипломата (ако има някаква). Бензина има загуби в топлина, за това КПД-то му е по-ниско, от дизеловия двигател. Съответно, дизелака има по-високо КПД (почти два пъти), по-малки загуби на мощност в топлина. За това и трудно загрява. Умнико.
Не знам какви сайтове гледате, явно са за такива като вас. Дори в книжката, дизелаците са с по-добро ускорение до 100 км.
Като прочета мнение че някой си кара дизелака, над 4000 оборота и ми става ясно. Че хал хабер си няма от това, как да кара дадена кола. И разни мнения, че дизела над 4000 оборота не вървял. Ми няма да върви, щото не знаеш елементарни неща.
Comment
-
Първоначално публикувано от Ghostface86 Покажи съобщениеТука страшни познавачи, на двигатели има. С елементарни познания. Оня знаещия, дето разправя за загуби в трансмисията на бензинов двигател, да си скъса дипломата (ако има някаква). Бензина има загуби в топлина, за това КПД-то му е по-ниско, от дизеловия двигател. Съответно, дизелака има по-високо КПД (почти два пъти), по-малки загуби на мощност в топлина. За това и трудно загрява. Умнико.
Не знам какви сайтове гледате, явно са за такива като вас. Дори в книжката, дизелаците са с по-добро ускорение до 100 км.
Като прочета мнение че някой си кара дизелака, над 4000 оборота и ми става ясно. Че хал хабер си няма от това, как да кара дадена кола. И разни мнения, че дизела над 4000 оборота не вървял. Ми няма да върви, щото не знаеш елементарни неща.
Но ти продължавай да си пишеш.
За другите не знам, но аз искрено се забавлявам.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Ghostface86 Покажи съобщениеБензина има загуби в топлина, за това КПД-то му е по-ниско, от дизеловия двигател. Съответно, дизелака има по-високо КПД (почти два пъти), по-малки загуби на мощност в топлина. За това и трудно загрява.
Дай да видим ти какви сайтове гледаш.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Човекът първо говореше за въртящи моменти, после включи турбото в сметките а сега вкара и КПД - то в бизнеса. Чудя се, кое ще е следващото. Вероятно подредбата на звездите.
Жокер:
Когато имаш 2 мотора с еднаква мошност, които предават въпросната мощност до колелата посредством едно нещо, наречено трансмисия и установяваш, че в единия случай мощността е 95% от тази на мотора а във втория - 80, моменталически трябва да забравиш за вида на моторите, дали са с турбо, дали са атомни...и трябва да фокусираш вниманието си върху нещото, наречено "трансмисия".
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
The thermal efficiency of both gas and diesel engines is readily computed via the ideal gas law as η = 1 - (V1/V2)γ - 1. For the engines in question, the specific heat ratio of the air-fuel mixture γ is approximately 1.28. Therefore, in gasoline engines, η = 1 - (1/0.28 = 0.44, which, when adjusted for heat losses, frictional losses, and gas dynamics is reduced to approximately η ≈ 0.25 at best. In diesel engines, η = 1 - (1/15)0.28 = 0.53, which reduces to a best of η ≈ 0.36 upon adjustment.
Я! Колегата Ghostface86 май ще се окаже прав!
Източник: http://large.stanford.edu/courses/2012/ph240/ramos1/Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
Момчета, преди да пишете, първо почетете малко. Аз се забавлявам, когато се мъчат да ми обясняват, разлика между дизел и бензин. Без да знаят, за какво говорят. Бензиновия двигател има големи топлинни загуби, поради начина си на работа. И за това, има ниско КПД. Дизелака е с по-високо КПД, пак поради начина си на работа, коренно различен от бензиновия. Топлинните загуби (научете какво е това) са по-малки. Което се отразява и в по-трудното загряване. И двата са с вътрешно горене, ама различен метод.
Бензиновия двигател има експлозия в цилиндрите. Дизеловия горене. Това ви е домашното, да го научите.
Comment
Comment